16 juli 2024 - 13:21
Hjem Ofte Stilte Spørsmål Sånn virker det - om ingeniører

KategorierAnnonse:
Annonse:

Sånn virker det - om ingeniører

PDF Skriv ut E-post

Sånn virker det - om ingeniører.

Mennesker som jobber med teknikk og vitenskap er ikke som andre mennesker. Dette kan lede til at vanlige mennesker finner det frustrerende å omgås med dem. Hemmeligheten med å klare å omgås disse menneskene ligger i å forstå deres interesse.


Denne teksten hjelper deg til å lære alt du behøver å vite om disse underlige skikkelsene. Jeg lærte meg deres levesett og vaner gjennom å studere dem hele tiden på samme måte som Jane Goodall studerte Afrikas sjimpanser. Å være ingeniør er så populært i dag, at alle vil studere seg til en. Ordet "ingeniør" brukes alt for ofte. Om du kjenner noen som skryter av å være en ingeniør, kan du bruke den her testen for å se om han/hun virkelig er en ingeniør.

Virkelighetstest for ingeniører
Du kommer inn i et rom og ser at en tavle henger skjevt. Hva gjør du?

a) Henger den rett.
b) Ignorerer den.
c) Kjøper et CAD-system og bruker et halvt år på å konstruere en soldrevet, selvjusterende rammetavle, samtidig som du roper høyt og bekjentgjør at vedkommende som oppfant spikeren var en idiot.

Rett svar er "C", men man kan gi et halvt poeng til de som skriver "Det kommer an på..." i begynnelsen.

Sosial omgang
Ingeniører har ulike motiver når det gjelder å være sosial. Vanlige mennesker forsøker å oppnå flere urealistiske mål med sosialistiske omgang, f.eks.: stimulerende og tankevekkende konversasjoner, viktige arbeidskontakter og kontakt med andre individer. I motsetning til vanlige mennesker forsøker ingeniører å oppnå mere rasjonelle mål, f.eks. unngå å bli bedt til noe uhyggelig, vise sin overlegne mentalitet og kunnskap, og så fort som mulig slippe unna.

Ting som bare må lages
Ingeniører liker å løse problemer. Om det ikke finnes noen problemer i nærheten, kommer de til å skape et på egen hånd. Vanlige mennesker forstår oftest ikke dette, de lar helt enkelt ting som ikke er ødelagt være i fred. Ingeniører derimot, tror at ting som ikke er ødelagte mangler viktig funksjoner. En ingeniør kan ikke se på en fjernkontroll uten å fundere på hva som kreves for å bygge den om til et laservåpen. En ingeniør kan heller ikke ta en dusj uten å fundere på om kanskje et spesiell innretning skulle kunne rasjonalisere bort dusjhåndtaket. For en ingeniør er verden en lekebutikk med underutviklede og funksjonløse leker.

Mote
En ingeniør bryr seg ikke om klær, så lenge kravene for temperatur og anstendighet har blitt oppnådd. Om ingen kroppsdeler fryser eller fester seg i hverandre, og om ingen kjønnsdeler eller kjertler syns, så har kravene blitt oppnådd.

Kjærligheten til Star Trek
Ingeniører elsker alle Star Trek-filmene og TV-seriene. Det er ikke så underlig, ettersom ingeniørene ombord på Enterprise fremstilles som helter. Iblant har de til og med sex med romvesener. Dette livet er mye mer glamorøst enn det som riktige ingeniører lever, som består av å gjemme seg for universet, og å ha sex uten nærvær av annet liv.

Kjærlighetslivet
Kjærlighetslivet er aldri lett for en ingeniør. Et vanlig menneske byr seg frem på ulike, mer eller mindre falske, metoder for å virke mer attraktiv. En ingeniør kan derimot ikke sette utseende før funksjon. For dem finnes det ett lys i mørkret. Ingeniører sies å være utmerkede partnere. De er intelligente, pålitelige, arbeidsomme, ærlige og flinke i hjemmet. Det er for så vidt sant at de fleste mennesker kvier seg for å gå ut med en ingeniør, men de aller fleste vil dog klare å føre slekten videre, og på den måten skape nye små ingeniører som kommer til å få en høyt lønnet jobb lenge før de mister sin uskyld. Mannlige ingeniører når sin seksuelle topp langt etter andre menn. Ingeniørene blir uimotståelig erotisk attraktive vid 35-40 års alderen. Kvinnelige ingeniører blir uimotståelig ved myndighetsøyeblikket og fortsetter å være det til en halv time etter sin død... litt lengre om det er en varm sommerdag.

Ærlighet
Ingeniører er alltid ærlige når det gjelder teknikk og menneskelige relasjoner. Derfor er det en god idé å holde ingeniører borte fra f.eks. kunder. Ingeniører kan iblant snakke usant for å slippe å jobbe. De sier ting som høres ut som løgner, men som teknisk sett ikke er det ettersom ingen vil tro på dem. Her er listen over noen løgner en ingeniør kan fortelle:
- Jeg forandrer ingenting uten å spørre deg først.
- Jeg kommer med kabelen til deg i morgen.
- Jeg må få nytt utstyr for å kunne jobbe.
- Jeg er ikke misunnelig på din nye PC.

Sparsomhet
Ingeniører er veldig sparsomme. Dette på grunn av at en ingeniør ser alle utgiftssituasjoner som et problem med en løsning, altså "Hvordan kan jeg komme unna det her med så mye penger igjen som mulig?"

Konsentrasjon
Om det finnes noe som tilkjennegir en ingeniør så er det dennes mulighet til å konsentrere seg om et emne, sånn at alt annet i nærheten forsvinner. Dette kan iblant føre til at ingeniører blir betraktet som døde alt for tidlig. En del begravelsesbyråer i høyteknologiske områder har begynt å kontrollere likene innen behandling. De som har en eksamen i elektronikk eller programmering stilles opp i foajeen et par dager for å se om de våkner til liv.

Risikoer
Ingeniører hater risikoer. De forsøker å unngå dem så ofte som de kan. Dette er forståelig siden mediene kommer til å slå det stort opp dersom en ingeniør gjør en lite tabbe. Eksempel på ting som gir ingeniørene dårlig rykte:
- Hindenburg
- Romfartøyet Challenger
- Romteleskopet Hubble
- Apollo 13
- Titanic
- Ford Pinto