20 juni 2024 - 05:39
Hjem Historier Norge ..i et nøtteskall

KategorierAnnonse:
Annonse:

Norge ..i et nøtteskall

PDF Skriv ut E-post

Kapproing

Det var en gang ett stort norsk oljeselskap som avtalte en årlig kapproing med ett japansk selskap. De ble enige om å benytte en åtter, det vil si en båt for åtte personer. Begge mannskapene trente lenge, og da dagen for konkurransen kom var begge lagene i toppform. Det japanske laget vant med klar margin, og etter nederlaget var moralen helt på bunn i det norske selskapet. Ledelsen i oljeselskapet besluttet derfor at de skulle vinne konkurransen neste år. Det ble satt ned en prosjektgruppe for å undersøke hvor problemet lå. Etter nøye undersøkelser fant prosjektgruppen ut at det japanske laget hadde syv mann til å ro og en til å styre. Det norske selskapet hadde derimot syv til å styre og en til å ro.

I denne krisesituasjonen viste ledelsen for det norske oljeselskapet betydelig handlekraft, og fikk et rådgivingsfirma til å undersøke lagets struktur. Etter flere måneders arbeid kom ekspertene frem til konklusjonen at det var for få roere. På bakgrunn av ekspertenes rapport ble det straks foretatt endringer i laget. Det ble nå fire styrmenn, to overstyrmenn, en styreleder og en roer. Dessuten besluttet ledelsen å gi roeren større arbeidsområde og mer ansvar.

Året etter vant japanerne med enda større margin. Det norske oljeselskapet sparket roeren for dårlige prestasjoner, og besluttet å utvikle en ny båt. Rådgivingsfirmaet ble rost for et godt stykke arbeid, og ledelsen ble belønnet for meget godt prosjekt og skikkelig initiativ.